Budaörsmed

Budaörsmed

Epehólyag eltávolítás

2017. november 26. - Budaörsmed

Szokott érezni görcsös fájdalmat a jobb oldali bordája alatt? Gyakran fáj a háta, a jobb válla? Evés után gyakran rosszullét, hányinger gyötri? Rosszul alszik?

 

Amennyiben a fenti tüneteket észleli, keressen fel bennünket, hogy kideríthessük, mi okozza a problémát. Amennyiben műtéti beavatkozás szükséges, a gyors gyógyulást és a beavatkozás sikerét a több évtizedes szakmai múlttal rendelkező orvosaink garantálják.

 

Az epehólyag eltávolításának menete

 

Manapság az apró metszéseket igénylő laparoszkópos műtétet végzünk, hiszen ez gyorsabb gyógyulással jár. Az epehólyag-eltávolítása legtöbbször epekövesség, vagy epehólyag-gyulladás esetén válik szükségessé. A műtétet általában két, esetenként három orvos végzi.

A laparoszkópos műtét során először egy apró, egy centiméter körüli metszésen át egy kamerával felszerelt hosszú, keskeny hengeres csövet juttatnak a hasüregbe, amely lehetővé teszi a hasüregi szervek képi megjelenítését. Az orvosok a kamera által a hasüreg szerveiről szolgáltatott képet monitoron figyelik. Három másik kicsiny metszést ejtenek a hasfalon, ezeken át műtéti eszközöket juttatnak a hasüregbe.

Esetenként az epehólyag tartalmát egy eszköz segítségével leszívják, ez után már el lehet távolítani azt az egyik hasfali seben keresztül. A beteg 8 órával a műtét után általában sétál, és 3-5 nap múlva otthonába bocsátható.

Ne hagyja, hogy epéje álmatlan éjszakákat okozzon Önnek! Orvosaink szakszerű segítségével könnyedén túljut az epés kérdéseken!

 

epeholyag_gyull_174.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://budaorsmed.blog.hu/api/trackback/id/tr2513389943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása