Budaörsmed

Budaörsmed

Karácsonyi menü cukorbetegeknek

2017. december 12. - Budaörsmed

Közeledik a karácsony, és bizony sok cukorbetegnek és családjának gondot okoz, hogy vajon milyen könnyű, energiaszegény, de mégis ünnepi vacsora kerüljön az asztalra szenteste. A menüt igyekeztem úgy összeállítani, hogy ne legyen teljesen hétköznapi, de beleférjen a diétába. Az adagok 4 személyre vonatkoznak, amit elkészíthetsz az egész családnak! Biztosan sikert aratsz majd vele! 
jpj.jpgElőétel:

Gombakrémleves erdei gombából

Hozzávalók: 5 dl víz, 5 dl tej, 2 ek. étkezési keményítő, 10 dkg szárított erdei gomba, só, bio ételízesítő

A gombát néhány órára a vízbe áztatom, ezután felteszem főni, hozzáöntöm a tejet és ízesítem sóval és bio ételízesítővel. Ha a gomba megpuhult, botmixerrel összetöröm az egészet és az étkezési keményítővel besűrítem. Pirított zsemlekockával tálalom!

 

Főétel:
Csirkerolád fűszeres párolt zöldséggel

Hozzávalók: 8 nagyobb szelet csirkemell, 10 dkg zsírszegény sajt, só, bors, zsálya

A körethez: 1 kg zöldség vegyesen, só, kakukkfű

A húst megmosom, leszárítom és kicsit kilapítom. Sózom, borsozom, és hagyom kicsit állni. A sajtot lereszelem, a zsályaleveleket apróra vágom. A húsokat kiterítem, elosztom rajta a reszelt sajtot és a zsályát. Szorosan feltekerem, és egy kivajazott sütőtálba teszem, szorosan egymás mellé. Alufóliával letakarva, 180 fokon 30 percig sütöm, ezután leveszem a fóliát és kicsit hagyom pirulni.

A zöldségeket egy másik tepsibe teszem, megszórom sóval és kakukkfűvel, lefedve 200 fokon 20-25 percig párolom.

Tipp: A köretben lehet cukkini, padlizsán, paradicsom, hagyma, kaliforniai paprika, karfiol, brokkoli.

 

Desszert 
Lime-os joghurtdesszert

Hozzávalók: 1 nagy doboz natúr joghurt, 2 dl zsírszegény tejszín, édesítőszer ízlés szerint, 2 lime héja és leve, 1 zacskó zselatinfix

A joghurtot kikeverem a tejszínnel és az édesítővel. Hozzáadom még a lime-ok reszelt héját és levét, és hozzákeverem a zselatinfixet. Ezután 4 desszertes tálba elosztom, díszítem a lime-al és néhány óráig hagyom pihenni a hűtőben.

Tipp: Fagyasztott bogyós gyümölcsökből készíthetünk mellé öntetet is, természetesen édesítőszerrel!

 

Jó étvágyat kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://budaorsmed.blog.hu/api/trackback/id/tr1113484671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása