Budaörsmed

Budaörsmed

A tél leggyakoribb betegségei

2017. november 01. - Budaörsmed

A didergős mínuszokkal érkező téli hónapok a legtöbb ember szervezetét próbára teszik. Az enyhébb évszakokhoz képest jóval gyakrabban kell szembenézni a hideg okozta ártalmakkal. Összeállításunkban a leggyakoribb problémákat gyűjtöttük össze.

 

Meghűlés

Meghűlés a felső légutak heveny vírusos fertőzése miatt alakul ki. A vírusok megtelepednek a nyálkahártyában, így ott komoly gyulladásos tüneteket okoznak. A nem kezelt nátha a hiedelmekkel ellentétben (miszerint a kezelt nátha egy hétig, a kezeletlen 7 napig tart) sajnos okozhat szövődményeket, ezért a tüneteit a leghatékonyabban csillapítani kell.
bmed.png

 

Tüdőgyulladás

A tüdőgyulladás a tüdőhólyagocskák és a hólyagok közötti tér gyulladásos megbetegedése. A kórokozók szervezetbe kerülése alapján beszélhetünk gócos vagy lebenyes tüdőgyulladásról. Rendkívül fontos, hogy a tünetek észlelésekor azonnal forduljunk orvoshoz!

 tudo5web.gif

Hólyaghurut

A felfázás jellemzően nőket érintő megbetegedés, aminek rendkívül egyszerű oka van: a nőknek rövidebb a húgyvezetékük, így a baktériumoknak rövidebb utat kell megtenniük ahhoz, hogy a hólyagba feljuthassanak, és annak nyálkahártyáját irritálva megbetegedéseket okozzanak. A hideg közvetlenül nem okozna fertőzést, de ha a szervezetnek nagy erőket és sok energiát kell a lehűlt szövetek felmelegítésére „pazarolni”, gyengülhet az immunrendszer. Így történhet az, hogy a szervezetben jelenlévő, vagy a szervezetet támadó vírusok, baktériumok kisebb ellenállásba ütköznek, mint az év bármely más periódusában. A felfázás kellemetlen, fájdalmas panaszokat okoz, ha elhanyagolják, rendkívül súlyossá is válhat.

 

(Forrás: http://www.vitalmagazin.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://budaorsmed.blog.hu/api/trackback/id/tr7313139844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása