Budaörsmed

Budaörsmed

Éld túl a torokfájást természetes módon!

2018. március 06. - Budaörsmed

A torokfájás ismert házi gyógymódjai közé tartozik a sós víz, a méz és a fokhagyma is. Ez mind segít abban, hogy gyógyszer nélkül kezeld a torokfájást. De ezen kívül milyen módszerek vannak még?

Sokan nem szeretünk gyógyszerekhez nyúlni, főleg ha csak egy apróbb problémáról van szó. A torokfájást már a gyógyszerek megjelenése előtt is hatékonyan kezelték különböző házi gyógymódokkal. Nagymamáink jól bevált módszerei, a népi gyógyászat alapelemei nagyon hasznosak, ha elegünk van a mellékhatásokat okozó különböző gyógyszerekből. Pláne igaz ez, ha egy mezei torokfájásról van szó. Az itt felsorolt lehetőségek bármelyike bevethető, sőt akár együtt, egymás hatását felerősítve is alkalmazhatjuk. Összegyűjtöttünk néhány módszert, melyekkel természetes úton szabadulhatsz meg a fájdalomtól.

an-ill-woman-drinking-some-tea.jpg

Gyógytea

Számos tea közül válogathatunk. Természetesen ne a boltokban kapható filteres verzióval próbálkozzunk, sokkal hatékonyabb, ha valódi gyógynövényekből, teafűből mi magunk főzzük a teát. Torokfájás esetén szóba jöhet a csalán, a csipkebogyó, a levendulavirág, illetve bármelyik növény, mely dúskál a C-vitaminban. Persze a kamilla és a borsmenta sem maradhat ki a sorból.

Inhalálás

A zsálya az egyik legismertebb gyógynövény a torokfájás megszüntetésére. Egy kisebb méretű lábosban forraljunk vizet, és a zsálya illóolajából csepegtessünk bele néhány cseppet. A fejünkre egy törölközőt terítve hajoljunk a gőzölgő víz fölé, és lélegezzünk mélyeket. A gyógynövényből tea is főzhető, ha a szárított zsályalevelet tíz percig forró vízben állni hagyunk. Inhalálásnál szintén remek, ha kamillavirágzatot forralunk, és annak gőzét szippantjuk fel.

Fokhagyma

A növény jótékony hatása nem csak a torokfájásnál figyelhető meg, viszont tuti recept ebben az estben is. Persze, ha valaki ódzkodik a fokhagyma evéstől, nem kell kétségbe esnie, mivel számos más módon kikúrálhatja magát.

Méz

A méz igazi csodaszernek számít a népi gyógyászatban. Ehetjük magában, belecsorgathatjuk a teába, és az elszántak az összevágott foghagymával együtt is kipróbálhatják. Mindegy milyen formában, de együk. Nem véletlenül ez az egyik legősibb természetes gyógyszerünk”.

Sós víz

Az első hallásra elrettentő megoldás valóban kevésbé kellemes, mint elszopogatni egy cukorkát, viszont annál inkább hatásos. A só segít elpusztítani a vírusokat, és elősegíti a gyulladt terület mielőbbi regenerálódását. Nincs másra szükség, mint egy pohár langyos vízre, melybe 3-4 teáskanálnyi sót öntünk. Miután elkevertük, gargalizáljunk vele, amíg ki nem ürül a pohár.

Cukorka

Rengeteg féle szopogatós cukorkát találhatunk a boltokban, ha ezzel szeretnénk felvértezni magunkat a torokfájás ellen. A legtöbb C-vitamint, ezen kívül mézet tartalmaz, de találhatunk olyat is, melyben már más hatóanyagok is szerepelnek.

Az itt felsorolt módszerek mindegyike könnyedén alkalmazható otthon, ha hirtelen ránk tör a fájdalom. Ahelyett, hogy egyből a gyógyszeres szekrénybe nyúlnánk, gondoljunk a természetes megoldásokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://budaorsmed.blog.hu/api/trackback/id/tr7713720600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása