Budaörsmed

Budaörsmed

Minden, amit a fogtisztító eszközökről tudni érdemes

2018. augusztus 19. - Budaörsmed

A helyes és alapos fogmosás az egészséges fogak és fogíny kulcsa. Éppen ezért a megfelelő eszközök használata szájhigiéniánk megtartásában döntő fontosságú.

Elsőként a fogkefét érdemes megemlíteni, hiszen ez az az eszköz, amit mindannyian használunk. Fogmosáskor ne fejtsünk ki nagy erőt rá és ne dörzsöljük vele vízszintes mozdulatokkal a fogainkat, mert amellett, hogy a lepedéket a fogrésekbe préseljük, az ínyünket is ledörzsölhetjük a fognyakról - ez később súlyos érzékenységet okozhat. A fogunkat fentről lefelé, tehát az ínytől a fog éle felé sepregető mozdulatokkal tisztítsuk.

A nehezen tisztítható fogrések hatékony lepedékmentesítése a fogselyem ajánlott, mivel eltávolítja a fogíny széléhez tapadt ételmaradékokat és szennyeződéseket is. Használata naponta egyszer ajánlott és több féle változatot és ízesítést is választhatunk.

smile.jpg

A szájzuhany nagy nyomással vizet présel egy tartályból a fogrésekbe, ezáltal kimosva onnan a lerakódott lepedéket. A kezdeti vagy közepes periodontális (fog körüli) problémákkal küzdő betegek esetében, különösen hasznos az alkalmazása. Rendszeres használata azoknak ajánlott, akik fogszabályzót viselnek, implantátumuk, koronájuk vagy hídjuk van.

A fogrések tisztításának céljából használhatunk interdentális fogkefét is, ami egy sörtével rendelkező kis fogkefének felel meg. Mivel apró keresztsörtéket is tartalmaz, a fogrések tisztítását tökéletesen megoldja. A fogköztisztító kefével közvetlenül tisztíthatóak a hagyományos fogkefével nem hozzáférhető részek is.

Az elektromos fogkefe előnye a hagyományos fogkefével szemben, hogy hatékonyabb és rövidebb ideig tart a fogak tisztítása, így 5-7 perc helyett 2 perc alatt is eredményes a tisztítás és az ínyünket is kíméli. Az elektromos fogkefe az alapos tisztítás mellett több fogkövet távolít el, így jó megoldás azoknak, akik szeretnek praktikus és hatékony módszereket alkalmazni az egész száj védelmére a káros baktériumokkal szemben.

 

Mindezek mellett nem szabad megfeledkeznünk a rendszeres fogászati szűrésekről sem!

Budaörsmed, az Ön Egészségéért

Budaörs, Kossuth Lajos utca 9.

https://budaorsmed.hu

+36-23 445 480

A bejegyzés trackback címe:

https://budaorsmed.blog.hu/api/trackback/id/tr9614189207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása