Budaörsmed

Budaörsmed

Előzzük meg az emlőrák kialakulását

2018. március 18. - Budaörsmed

Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése. Hazánkban évente több mint 5400 új eset kerül felismerésre. A vizsgálatok során nagy jelentősége lehet a PET-CT-nek is!

Szerencsére ma már léteznek olyan vizsgálatok, amelyek segítségével megelőzhető a komoly baj. Ismert tény sajnos, hogy az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése. Hazánkban évente több, mint 5400 új esetet diagnosztizálnak. A betegség kezdeti szakaszában jó az esélye a teljes gyógyulásnak, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a megelőzés és a szűrőprogramokban való részvétel fontosságát. Késői észlelés esetén a kilátások jelentősen rosszabbak, a távoli áttétek megjelenése a kezelési lehetőségeket – és ezáltal sajnálatos módon a túlélés esélyét is – jelentősen befolyásolja.

Mit tehetünk magunkért a megelőzés érdekében?

Az emlőrák szűrésének elsődleges módszerei a tapintásos emlővizsgálat mellett, a mammográfia és az ultrahang-vizsgálat. Az alapvizsgálatok mellett olyan gyors és fájdalommentes vizsgálatokra is van mód, amelyek sokat segítenek a megfelelő gyógyítás elkezdésében.

Hogyan történik a vizsgálat?

A PET-CT vizsgálat során a beteg szervezetébe nyomjelző anyagot juttatnak, amely a fokozott anyagcsere aktivitású szövetekben – és így jellemzően a daganat által érintett szövetekben is – felhalmozódik, ilyen módon azonosíthatóvá téve azokat. Mivel a vizsgálat során a teljes test leképezése megtörténik, ezért a módszer különösen alkalmas a távoli áttétek azonosítására is.

Ez nagy jelentőségű segítség lehet előrehaladott emlőrák esetén a betegség pontos stádiumának meghatározásában, a helyi és távoli áttétek felderítésében, és az alkalmazandó kezelés megválasztásában. A vizsgálat a szövetek anyagcsere aktivitásának mértékét vizsgálja, ezért az alkalmazott kezelés hatékonyságának felmérésére is egyedülálló lehetőséget biztosít. A kezelés előtti és utáni állapot összehasonlításával pedig lemérhető a kemoterápiás kezelés eredményessége a daganatos szövet életképességének csökkenésén keresztül.

pet-ct-scan-500x500.png

 

Kövessen minket facebookon is -> https://www.facebook.com/budaorsmed/

Látogasson el weboldalunkra -> https://budaorsmed.hu/

 

Budaörsmed, az Ön Egészségéért
Budaörs, Kossuth Lajos utca 9.
+36-23 445 480
instagram.com/budaorsmed

A bejegyzés trackback címe:

https://budaorsmed.blog.hu/api/trackback/id/tr9913749488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása